sâmbătă, 23 mai 2009

Ce e perfectiunea? Ce e curajul?

Gala Premiilor Business Magazin...a fost acum cateva zile....incerc sa imi aduc aminte cate ceva pentru a povesti....in minte imi vin doua discursuri, unul este cel al lui Radu Merica de la ECE Projektmanagement care a spus ca lui ii plac cel mai mult demolarile, pentru ca astea ies tot timpul bine :) Cand construiesti ceva, la final sunt aspecte care nu corespund cu planul initial, dar atunci cand demolezi totul iese perfect. Interesanta abordare a problemei. Am tot stat si m-am gandit ce a vrut sa spuna de fapt: ca sunt foarte putine lucruri in viata care ies perfect, ca nu tot ce este perfect face bine, ca tindem sa ne placa lucrurile care au o rezolvare usoara si un rezultat pozitiv?! Inca nu m-am lamurit, dar stiu sigur ca atunci cand construim totul pare mai greu si uneori fara iesire. Si nu trebuie sa iasa de fiecare data totul perfect :) Uite cine vorbeste :) eu care nu concep sa iasa ceva mai putin decat perfect; nu va faceti probleme ca nu iese de fiecare data perfect. Ce e perfectiunea? Ceva dupa care alergam dar nu o sa atingem :)

Vorbeam de doua discursuri. Al doilea este cel al unui tanar, din pacate nu mai retin numele, dar m-a impresionat prin sinceritatea lui. A marturisit ca din facultate a incercat tot felul de afaceri, care mai de care mai interesante, si mai toate au esuat. Se defineste ca fiind un antreprenor, dar nu i-a fost teama, in fata a zeci de oameni de afaceri, sa enumere de cate ori a esuat in afaceri. Eu una nu ma gandeam decat la cat de tanar era si cata experienta a acumulat prin toate acele proiecte nefinalizate. A avut curajul sa inceapa lucruri si a avut curajul sa le puna capat cand a vazut ca nu merge treaba, mai mult, a avut curajul sa vorbeasca despre toate acestea.
Ce este curajul? Si nu ma refer la eroii din filme...curajul de a te expune, de a accepta ca nu toate lucrurile sunt asa cum vrem sa fie...dar pe parcurs, castigam experienta de care avem nevoie pentru a ne bucura de reusite sau a trece peste esecuri. Curajul este sa privim realitatea in ochi, asa cum e ea, chiar daca nu ne place ceea ce vedem...sa nu acceptam si sa trecem mai departe. Daca putem sa schimbam ceva ne apucam de treaba, daca nu, ne impacam cu ideea, invatam din greseli si ne pregatim pentru urmatoarea provocare / sau urmatorul esec...pana ne iese, asa cum vrem.