miercuri, 27 mai 2009

Comunicarea in alta limba

In Grecia la Atena....mai frig decat ma asteptam, si prin urmare cu haine mult mai subtiri decat trebuie :) Deci sa vorbim de comunicare. Cum comunicam cu oamenii care nu ne inteleg si pe care nu ii intelegem? Ne intoarcem la comunicarea primitiva...semne, sunete...si comunicarea are loc. In profunzime este ceva interesant - este o provocare sa te faci inteleasa daca nu ai cuvintele care sa te ajute.
Prima reactie este sa folosim limba engleza, caci de, este limba internationala pe care toata lumea se presupune ca o intelege. Dar ghinion, nu ma intelege nimeni :) Ce facem de aici? Pai apelam la a arata cu degetul in meniu si a face cateva semne disperate din mana. Pana la final, cred ca am servit ceea ce am comandat :) Toate bune si frumoase pana a venit nota de plata....cine a comandat ce si cat au costat fiecare? De la matematica din liceu, imi erau familiare cateva semne :) - semne si sunete :) de baza in orice comunicare de succes :)

Poate ca e bine, din cand in cand, sa renuntam la cuvinte si sa ne facem un semn, doua si sa vedem care este puterea noastra de comunicare...aici se arata calitatile unui bun comunicator :)