marți, 28 aprilie 2009

PR in viitor

Probabil va asteptati sa spun iar “online-ul”, dar de data asta I won’t go there :). Azi m-am intors la cuvintele lui Harold Burson de la Burson-Marsteller, el spune asa: “When a good writer comes in our organization, that person becomes very popular very quickly”.

Cat iti trebuie sa pui pe hartie un comunicat de presa? De cat timp ai nevoie sa structurezi o prezentare? Stai o zi intreaga sa bibilesti la o pagina de comunicat?

Writing skills sunt si vor ramane importante pentru orice om de PR - chiar si in viitor, chiar si atunci cand spun 2.0. Aici pot sa mentionez si online-ul :) caci un PR bun trebuie sa stie sa scrie in egala masura comunicate de presa, prezentari cat si mesaje catchy pe twitter sau blog. Intr-un fel concepi un comunicat de presa clasic, altfel il gandesti pe cel pentru social media. Si viitorul merge in directia exprimarii libere in scris.

Nimic nou sub soare…….dar in ultimele zile a trebuit sa scriu foarte mult si inevitabil m-am gandit la cat de repede trebuie sa concepi un text pentru a face fata valului de task-uri. Totusi, nu experienta ar trebui sa fie avantajul scriitorului, ci skills-ul de a scrie bine, repede si cu meaning.

Indiferent ce ne rezerva viitorul in aceasta meserie, writing skills este musai sa existe – si nu doar pentru a face media relations. Interesant este ca nimeni, la interviul de job, nu raspunde la intrebarea despre calitati cu “scriu bine”. Ca ne imprietenim cu jurnalistii, asta poate toata lumea, dar nu toti stiu sa scrie bine si cu cap.

Un prieten, jurnalist TV, spune ca e bine sa vorbim / si de ce nu, sa scriem / in “sound bite-uri”. De fiecare data cand scriu, chiar si un text de cateva randuri, incerc sa gasesc expresia care sa sune bine, sa fie usor de retinut, sa socheze.

Un PR de valoare combina perfect calitatile de scriitor cu ale sale cunostinte de business.

Pe langa writing skills mai sunt o multime de alte calitati …. dar azi am vrut sa scriu despre asta, caci am tot scris zilele astea…si am scris….si o sa mai scriu ….. :) Penita inspirata va urez!