duminică, 7 iunie 2009

Un interesant product placement

Gazda emisiunii "Morning Joe" de pe MSNBC bea in fiecare dimineata Frappuccino de la Starbucks...si nu se sfieste sa tipe dupa cafea in timpul emisiunii daca nu o are pe masa....si brand-ul este tot timpul la vedere. Pana de curand tot acest show era neplatiti, caci se pare Joe este chiar un fun Starbucks, dar de cateva zile Starbucks a devenit sponsorul oficial al emisiunii. Gurile rele spun ca acest contract ar fi in jur de 10 milioane USD, compania neaga insa acesta suma.

Presa nu este insa prea multumita de aceasta asociere, emisiunea de stiri fiind vazuta ca una destul de conservatoare, iar acum nimeni nu mai poate sa il ia in serios pe acest Joe.

Eu una cred ca e fantastic ce au facut cei de la Starbucks, pana una alta aveau oricum un product placement neplatit - acum cel putin pot face mult mai multe. Pentru telespectatori e putin altfel, daca pana acum se intrebau cu cat e platit Joe pentru a face reclama, acum au un raspuns la intrebare....poate pentru Joe era mai bine sa o lase asa, sa fie un fun al acestor produse si sa nu se lase platit. Dar in momente in care televiziunile nu mai primesc bani pe publicitate clasica, trebuie sa isi scoata bugetele din alta parte.